top of page
foto CV.jpg

Esther van 't Wout is de oprichtster en tevens eigenaresse van Hot Yoga Place. Voordat zij Hot Yoga Place opende had zij een kleine yogastudio in Rotterdam-West.

Esther geeft al sinds 1997 verschillende groepslessen op meerdere sportscholen in en om Rotterdam.

Hiervoor heeft zij in 1999 een erkende aerobicsopleiding van de AFN afgerond. Na deze opleiding heeft zij nog vele opleidingen gevolgd op het gebied van groepslessen. Onder andere Bodypump, Bodybalance, Bodycombat en RPM van LesMills. Verder heeft zij de StepMaster opleiding van de AALO (nog onder leiding van Henri de Weerd) afgerond en verschillende spinningopleidingen van de AFN. 

Esther heeft 1e dan (zwarte band) in Shaolin Kempo Karate en heeft dan ook veel ThaiBo lessen gegeven op verschillende sportscholen en verenigingen. De officiële ThaiBo opleiding heeft zij gevolgd bij Carlos Lens. Deze vechtsport achtergrond komt goed van pas bij het geven van haar Piloxing® lessen.

Tijdens een groot fitnessevenement in 2001 kwam zij voor het eerst in aanraking met yoga. Esther volgde op dit evenement een workshop yoga en was direct verkocht.

In 2003 heeft zij een erkende Poweryoga opleiding afgerond via de AFN en is ook direct begonnen met het geven van vele (Power)yoga lessen. In die tijd was er een grote opkomst van verschillende 'Body & Mind' lessen en pilates was daar één van. 

In 2004 heeft Esther de Perfect Pilates opleiding afgerond van FysioPhysics. Tevens heeft zij daarna verschillende applicatiecursussen gevolgd op het gebied van pilates.

In 2013 is zij zich gaan het richten op de zware tak van de yoga stromingen: Ashtanga Yoga. Inmiddels heeft zij de AYA (Ashtanga Yoga Academy) met een mooi resultaat afgerond en heeft zij haar internationale RYT-200 certificering in ontvangst mogen nemen. Dit is een internationaal certificaat (Registrated Yoga Teacher) van de Amerikaanse Yoga Alliance. In juli 2016 is deze certificering door de Yoga Alliance uitgebreid naar een ERYT-200 certificering (Experienced Registrated Yoga Teacher). In april 2017 heeft zij deze certificering uit kunnen breiden naar een RYT-500 certificering en in juli 2018 zelfs tot de hoogst haalbare E-RYT 500 certificering. Esther is met deze certificering de eerste en enige yogadocente in Rotterdam.

In 2015 heeft Esther haar Yin Yoga opleiding afgerond bij YogaGarden (bij Anat Geiger en Marcel van der Vis) in Amsterdam ter uitbreiding van haar RYT-200 certificering. 

In november 2015 heeft zij haar diploma behaald van de uitgebreide en erkende kinderyoga opleiding van PureYoga in Rotterdam.

Tevens is Esther in juni 2016 afgestudeerd bij Samsara Yoga Docentenopleidingen. Tijdens deze studie heeft zij onderzoek gedaan naar "Yoga en Hoge Bloeddruk" en heeft zij met dit onderwerp haar eindscriptie gepresenteerd. Tijdens deze verdiepingsstudie volgde Esther o.a. de opleiding Zwangerschapsyoga, Yoga bij rug-, schouder- en nekklachten, Yoga voor ouderen, Chakrayoga en Praktische Anatomie. 

Esther heeft een AGB-code (90102747) en is dus zorgverlener met als functie yogadocente (www.agbcode.nl).

Verder volgt Esther verschillende workshops in heel Nederland om haar kennis op het gebied van Yoga Nidra en meditatie uit te breiden. Bij Lea Vos (Centrum Zweiersdal) heeft Esther haar certificaat behaald op het gebied van Yoga Nidra.


Esther heeft in 2016/2017 de Yin Expert Route gevolgd bij de Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos in Amsterdam én Rotterdam. Met deze gevorderde opleiding heeft zij haar Yoga Alliance certificering uitgebreid tot een RYT-500 certificering. In juli 2018 heeft zij van de Yoga Alliance de hoogst haalbare E-RYT 500 certificering in ontvangst morgen nemen.


In 2014 heeft zij de Hot Yoga opleiding afgerond en is zij dus deskundig en bevoegd om les te geven in ruimtes van 35-40 graden.


In juli 2016 heeft Esther de YACEP® certificering gekregen van de Yoga Alliance. Met deze certificering heeft zij de erkenning gekregen voor haar expertise en is zij bevoegd om andere yogadocenten met een RYT-200 certificering verder op te leiden d.m.v. bijscholingen, workshops en lezingen. Zij zal dit gaan doen met de door haar opgerichte Hot Yoga Academie.


Tevens heeft Esther in augustus 2016 drie mooie certificeringen gekregen via Yoga Alliance Professionals. Dit is een Europese organisatie die toezicht houdt op de kwaliteit van yogadocenten en yogadocentenopleidingen.


In de zomer van 2016 heeft Esther de officiële Piloxing® opleiding afgerond. Met dit certificaat is zij bevoegd om officiële Piloxing® lessen te geven in Nederland.


In 2018 heeft Esther bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam de officiële en erkende opleiding tot mindfulnesstrainer met goed gevolgd afgerond. Hiermee is zij bevoegd om erkende mindfulness/MBSR trainingen te verzorgen. De VVM (Vereniging voor Mindfulness) heeft Esther hiervoor ook de erkende certificering gegeven.


Van 1995 tot heden is Esther ook werkzaam als docente wiskunde op het Voortgezet Onderwijs. Hierbij is zij ook coach in het onderwijs en heeft zij vele studenten voorbereid op de functie van docent(e). Tevens is Esther ondersteuningscoördinator en begeleidt zij leerlingen in het Passend Onderwijs. Met haar 28 jaar didactische ervaring weet zij elke les weer op een heldere en structurele manier over te brengen. Tevens gebruikt zij deze didactische kennis en ervaring bij het onderwijzen van haar Teacher Training.

image.jpg

Esther is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland onder lidnummer 4284. De Vereniging Yogadocenten Nederland is het startpunt voor kwaliteit op het gebied van yoga. Erkende yogadocenten werken volgens de beroepscode en houden hun expertise hoog door erkende bijscholingen te volgen.

“Esther van 't Wout is a registered teacher with Yoga Alliance Professionals. This accreditation demonstrates excellent standards as set by Yoga Alliance Professionals.”

bottom of page