top of page

Hot Yin Yoga

Dit is een rustige vorm van yoga gericht op het stretchen van het bindweefsel. Deze les wordt gegeven in een verwarmde zaal van 33 graden. Hot Yin Yoga is herstellende yoga waarbij de houdingen 3 tot 5 minuten worden vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Hot Yin Yoga les dat de meeste deelneemsters aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Hot Yin Yang Yoga

Bij deze les beginnen met Zonnegroet A en Zonnegroet B uit de Yang Yoga. Hierna gaan wij over op de Yin Yoga. Deze les is dus een combinatie-les van de Hot Yoga Power Flow en de Hot Yin Yoga. Uiteraard wordt deze les ook gegeven in een verwarmde ruimte van 33 graden.

Hot Yoga Hatha

Dit is een yogales in 33 graden waarbij er geen vinyasa's tussen de verschillende asana's (houdingen).zitten. De ene asana gaat dus zonder vloeiende beweging over in de volgende asana. Deze vorm van yoga is wat pittiger dan de Hot Yin Yoga. We gebruiken onze eigen lichaamskracht en er zijn ook staande houdingen. De Hot Yoga Hatha bevat geen zonnegroet A of B.

Hot Sweat & Slim Workout

Deze les is een combinatie van Yoga en Pilates gericht op het vormen van het vrouwelijk lichaam in een zaal verwarmd van 33 graden.

Bij deze les zullen wij vaak gebruik maken dumbells, Pilates ballen en Pilates ringen, geïntegreerd met technieken uit de fitness en aerobics. Tevens zijn de zonnegroeten A en B een vast onderdeel van deze les.

Hot Pilates

Dit is een klassieke mat pilates les in een verwarmde zaal van 33 graden. Bij elke pilates les ligt de nadruk op de buik- en beenspieren. Tevens zal er veel aandacht zijn voor het gezond maken en houden van de rug.

Mahila® Yoga

Mahila® Yoga is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Het versterkt de bekkenbodem, brengt de hormonen in balans en versterkt de buikspieren. Het is een volledige lichaamsworkout speciaal gericht op het lichaam van een vrouw.

Mahila® Yoga stimuleert ons natuurlijk ontgiftingssysteem en de yogahoudingen zijn gericht op het verstevigen van de belangrijkste spiergroepen voor vrouwen. Tevens bevat Mahila® yoga meditatie oefeningen uit de mindfulness en ontspanningstechnieken voor rust, een betere focus en werkt het anti-aging.

Mahila® Yoga is toegankelijk voor elke vrouw!

Hoe ziet een les Mahila® Yoga er uit? Bij Mahila® Yoga starten we met een stukje stilzitten (mediteren) en richten wij ons op de adembeweging en doorlopen wij de 3 stappen van meditatie. Hierna volgen er wat losmaak oefeningen, gericht op (spannings)klachten bij vrouwen. Vooral de tonische (snel gespannen) spieren worden goed los gemaakt. Hierna volgen yogahoudingen (asana's) uit de Hatha Yoga welke gericht zijn op het vrouwelijk lichaam, zoals houdingen voor de hormoonhuishouding en vooral wat houdingen voor het bekken- en bekkenbodemgebied. Tevens worden de buikspieren op een rustige, maar zeer effectieve manier getraind en versterken we de bekkenbodemspieren. Als afsluiting volgt er een eindontspanning waarbij onstpanningstechnieken worden gebruikt uit de mindfulness en en yoga.

Mindoga®

De les wordt gegeven door een gediplomeerd Mindoga® docente. Mindoga® is een combinatie van zachte yogaoefeningen en oefeningen uit de mindfulness. Deze les wordt bij ons ook verzorgd in een verwarmde ruimte en zal in het teken staan van bewustwording en ontspanning. Een vast onderdeel is de bodyscan (lichaamsverkenning) en de yogaoefeningen zijn niet bedoeld voor stretch en/of kracht, maar voor bewustwording van het eigen lichaam. 

bottom of page